Dukaj o kašnjenju plata pripravnicima: Apelujemo za razumijevanje

Dukaj o kašnjenju plata pripravnicima: Apelujemo za razumijevanje

Povodom otvorenog pisma Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore (UCG) zbog neisplaćivanja naknade korisnicima Programa stručnog osposobljavanja oglasio se ministar javne uprave Maraš Dukaj pozivajući na strpljenje i razumijevanje.

Kao što ste upoznati, razlog za neizvršavanje isplate naknade je sajber napad koji je izvršen na Vladinu infrastrukturu, odnosno servis  koji se koristi za ove procese.Ministarstvo javne uprave preduzima sve aktivnosti u skladu sa Planom oporavka servisa i informacionih sistema koji se sprovodi shodno tehničkim i drugim mogućnostima - kazao je Dukaj.

Dozvolite, navodi ministar,  da rješavanje ovog važnog pitanja prema korisnicima, među kojima su i studenti, ne posmatramo kroz dane i vremenska oročavanja, već apelujemo za razumijevanje kako bi stručnjaci MJU isto riješili, prije svega sa uspjehom i trajno, na zadovoljstvo korisnika programa, kao sto uostalom rješavamo sukcesivno za vitalne sisteme koji su oporavljeni i već danas u funkciji.

"Ostajemo na raspolaganju za svaku dalju komunikaciju i saradnju sa svim ciljnim grupama koje iskazuju očekivanje od Ministarstva i Vlade", zaključio je.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.