Škrelja

Stav Škrelje

"Poslanici u petak da skrate mandat Skupštini i pripreme vanredne izbore"

U Crnoj Gori odavno se ne dešavaju ovako vratolomne situacije u parlamentu, poručio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Luiđ Škrelja u emisiji “Znam da znaš” Gradske RTV.

U prethodne dvije godine u skupštinsku proceduru upućen je, prema njegovim riječima, izuzetno mali broj prijedloga zakona od strane Vlada Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića. Još nema Zakona o porijeklu imovine, o vladi, skupštini, lustraciji itd, za šta je, kako je dodao Škrelja, DPS bio optuživan 20 godina.

U DPS-u očekuju da poslanici, u petak, urade ono što većina građana iščekuje – skrate mandat i pripreme vanredne izbore, na kojima bi Crna Gora dobila Vladu kakva joj i treba.

"Ipak se nadam da će svi koji žele dobro građanima Crne Gore toga dana staviti prst na čelo i dobro razmisliti kuda ide Crna Gora. Nije nikakva tragedija skratiti mandat i vratiti ga građanima jer smo dovedeni u politički ćorsokak", naglasio je Škrelja.

Ponavlja da predsjednik države nije prekršio Ustav, kada nije dao mandat za sastav Vlade Miodragu Lekiću. Onima koji su bili većina u prethodne dvije godine, poručuje, da svaki pokušaj vaninstitucionalnog djelovanja vodi u destabilizaciju.

"U normalnim uslovima, shodno važećim propisima države, oni nemaju rješenje… Moramo da budemo suočeni s tim da neko pokušava da državu vrati na početak. Tenzije su njihovo najjače oružje i mislim da se oni plaše da imaju svog mandatara i preuzmu kontrolu i vode državu, jer nijesu sposobni za to",  istakao je Škrelja.

Da je ta većina, kako je kazao, uspjela da donese neophodne zakone, država ne bi bila u ovolikoj institucionalnoj krizi.

RTV Gradska 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.