Adžić: Policija i Tužilaštvo preispituju moguće zloupotrebe promjene prebivališta, od aprila u Šavniku 375 promjena

Adžić: Policija i Tužilaštvo preispituju moguće zloupotrebe promjene prebivališta, od aprila u Šavniku 375 promjena

Odjeljenje bezbjednosti Nikšić i Osnovno državno tužilaštvo već preduzimaju mjere i radnje po prijavi građana Šavnika, a koja se tiče sumnji na zloupotrebu prava na prijavu prebivališta, kazao je ministar policije Filip Adžić. Naveo je da je od aprila mjeseca u Šavniku izvršeno ukupno 375 promjena prebivališta na osnovu koje su upisana lica stekla biračko pravo i poručio da će policija i tužiulaštvo preispitati moguće zloupotrebe.

Nakon analize prijava promjene prebivališta od strane Direktorata za upravne poslove, državljanstvo i strance uočeno je da u pojedinim opštinama gdje se održavaju lokalni izbori postoji povećan broj zahtjeva za prijavu promjene prebivališta od strane građana, saopštio je Adžić-

Upoređujući stanje sa prethodnom godinom ili drugim godinama u kojima nije bilo održavanja lokalnih izbora uočava se drastičan porast, naročito u opštini Šavnik, što upućuje na postojanje sumnje da se vrše izborne zloupotrebe - istakao je.

Naime, kako navodi, od aprila mjeseca u Šavniku je izvršeno ukupno 375 promjena prebivališta na osnovu koje su upisana lica stekla biračko pravo, uporedbe radi za isti period prošle godine izvršena je ukupno 31 promjena prebivališta.

Zbog navedenog MupCg će vršiti pojačanu kontrolu u cilju sprečavanja bilo kakve izborne zloupotrebe. U Krivičnom zakonu jasno je propisana kazna za one koji navode na ovjeravanje neistinitog sadržaja, dok su predviđene kazne u trajanju od 3 mjeseca do 5 godina - poručuje Adžić.

Takođe bih istakao da Odjeljenje bezbjednosti Nikšić i Osnovno državno tužilaštvo već preduzimaju mjere i radnje po prijavi građana Šavnika, a koja se tiče sumnji na zloupotrebu prava na prijavu prebivališta - zaključio je ministar policije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.