Racija na najskupljoj jahti na svijetu

Racija na najskupljoj jahti na svijetu

Jahta “Dilbar” ruskog oligarha Ališera Usmanova važi za najskuplju na svijetu i od aprila je zaplijenjena u Njemačkoj. Više od pola milijardi eura vrijedan brod policajci su juče pretražili.

U akciji kod Bremena je učestvovalo 60 službenika, potvrdilo je njemačko državno tužilaštvo.

U istražnom procesu protiv jednog 69-godišnjeg preduzetnika iz Ruske Federacije Generalno državno tužilaštvo iz Frankfurta i Savezna kriminalistička policija u saradnji sa Drugim pokrajinskim tužilaštvom u Minhenu pretražili su motornu jahtu na sjeveru Njemačke, saopštilo je Generalno državno tužilaštvo.

O istrazi je najprije izvestio Špigel (Spiegel).

Jahta je ranije zaplijenjena na osnovu sankcija koje je Evropska unija uvela Rusiji zbog napada na Ukrajinu. Kriminalistička policija tada je saopštila da je korišćenje jahte zabranjeno, kao i prodaja i iznajmljivanje.

Izvor: dpa

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.