Mašković: Pripravnici ispaštaju dok Vlada krši zakon
Miloš Mašković, Foto: Socijaldemokrate

Mašković: Pripravnici ispaštaju dok Vlada krši zakon

Korisnici Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem ni više od 15 dana nakon zakonski definisanog roka nisu primili uvećane zarade u iznosu od 450 eura, što je rezultat inicijative Socijaldemokrata (SD) koja je jednoglasno prihvaćena u parlamentu. Iako je Ministarstvo prosvjete nedavno saopštilo da su za kašnjenje krivi hakerski napadi, zarada nema ni na vidiku.

Miloš Mašković, predsjednik Omladine SD-a Glavnog grada i član Izvršnog odbora te partije pita se ko će odgovarati za kršenje zakona i neodgovoran odnos prema svršenim visokoškolcima.

“Od naknada korisnicima stručnog osposobljavanja još uvijek ništa. Pitam se ko će odgovarati za kršenje zakona. Država mora da obezbijedi mehanizam da visokoškolcima isplati uvećane naknade, u suprtonom nastavlja se neodgovoran odnos prema onom dijelu građana koji će sjutra biti nosioci razvoja našeg društva“, napisao je Mašković na Tviteru.

On je još jednom pozvao Vladu Crne Gore, odnosno resorno ministarstvo, da pod hitno korisnicima isplati uvećane zarade.

"Po drugi put, pozivam Vladu Crne Gore, odnosno resorno ministarstvo, da prestane sa kršenjem Zakona o stručnom osposobljavanju, te da u što kraćem roku korisnicima isplati naknade, ni manje ni više od onoga što su zaradili“, zaključio je Mašković.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.