Uhapšen još jedan osumnjičeni za ubistvo Vukotića: Crnogorske službe kazale da se radi o visokopozicioniranom licu Kavačkog klana
Foto: Screenshot

Uhapšen još jedan osumnjičeni za ubistvo Vukotića: Crnogorske službe kazale da se radi o visokopozicioniranom licu Kavačkog klana

Uhapšen je još jedan osumnjičeni u istrazi o ubistvu Jovana Vukotića iz Kotora (42), vođe škaljarskog klana, jedne od vodećih organizovanih kriminalnih grupa, piše portal ajansmanisa.

Kako je Pobjedi nezvanično saopšteno, uhapšen je crnogorski državljanin kojeg bezbjednosne službe označavaju kao visokopozicioniranog člana kavačkog klana.

“Dana 19. septembra, deset, od 12 osumnjičenih, uhvaćenih u serijskim operacijama sprovedenim u pet provincija sa sjedištem u Istanbulu i upućeni pravosudnim organima, uhapšeno je od strane suda u koji su privedeni, a još jedna osoba je uhvaćena u operaciji”, objavio je portal ajansmanisa.

Osumnjičenog, čije je saslušanje završeno, pravosudni organi su uhapsili i uputili u zatvor.

Turska policija je, prema pisanju srpskog Kurira, u okviru istrage saslušala i M.M, suprugu Vukotića, koja je bila sa njim u vozilu kada je ubijen.

Saslušan je i E.K, koji je bio za volanom auta u kom je usmrćen Vukotić.

Iako je E.K. istražiteljima rekao da Vukotića i njegovu porodicu ne poznaje i da mu se ubijeni predstavio kao Nikola, M.M. je dala drugačiji iskaz.

“Krenuli smo u tržni centar “Zorlu“ iz kuće u kojoj smo boravili na Atakoju. Kada smo bili na vijaduktu, iza nas se velikom brzinom pojavio motor na kom su bile dvije osobe s kacigama, a osoba koja je sjedjela pozadi pucala je”, navodno je rekla M. M.

Kako je objavio Kurir, M.M. je rekla da je vlasnik automobila u kom su bili u trenutku napada njihov prijatelj.

“To je čovjek u koga smo imali bezgranično povjerenje i koji nas je vozio uvijek i svuda”, rekla je M. M. govoreći o E.K.

Izvor Kurira je otkrio da je E.K. narko-bos iz Bijelog Polja i da je bio Vukotićev glavni logističar tokom skrivanja u Turskoj.

Turski istražitelji su utvrdili da je Radoje Živković platio milion i po eura lideru turske kriminalne grupe Binaliju Džamgozu za organizaciju ubistva, koji je u julu uhapšen u Crnoj Gori i nalazi se u Istražnom zatvoru.

Prema informacijama turskih medija, član kriminalne grupe koju je predvodio Bariš Neck, Emirican Sumer pucao je na Vukotića, nakon što su ga četiri mjeseca pratili GPS uređajem, koji je policija kasnije pronašla u gepeku auta u kojem je Vukotić ubijen.

Turska policija pregledala je 1.700 sati snimaka na 200 lokacija, počevši od mjesta gde je Vukotić ubijen – te su tako iscrtavajući trasu motocikla i utvrdili da je na dan incidenta Vukotića pratilo vozilo.

Prema saznanjima policije, motorom je upravljao Jakup Dogan, član kriminalne organizacije koju je predvodio Bariš Neck, koji je bio na crvenoj Interpolovoj potjernici, kao i Emircan Sumer, član iste organizacije, koji je pucao na Vukotića.

“Policijski timovi su otkrili da su E. E, Elanur Tuna i Furkan Iesil, članovi kriminalne organizacije koju predvodi Binali Camgoz, pratili četiri mjeseca Vukotića i to automobilom koji su iznajmili u Izmiru”, navode turski mediji.

Podsjećaju i da je istragom utvrđeno da su vođa zločinačke organizacije ,,kavač“ Radoje Živković i Zdravko Perunović dali naređenje za napad na Vukotića.

Utvrdivši da su zločinačke organizacije Camgoz i Neck zajedno radile na ubistvu Vukotića, policija je u petak, 16. septembra, uhapsila Furkana Ješila dok je pokušavao da pobjegne iz zemlje.

Proširujući operaciju, policija je izvršila racije u Izmiru, Zonguldaku, Antaliji i Artvinu i uhapsila Radoja Živkovića, Zdravka Perunovića, kao i turske državljane: Elanur Tuna, Emircan Sumer, Iakup Dogan, AS, AI, MP, NA, EC, E.C. i C.C. je priveden.

Pretresajući adrese osumnjičenih, policija je zaplijenila šest lažnih pasoša, 11 lažnih ličnih karata iz raznih zemalja, tri satelitska GPS uređaja i dva komada oružja korišćena u incidentu.

Crna Gora će tražiti od Turske izručenje Radoja Živkovića i Zdravka Perunovića, bez obzira što se protiv njih pred turskim organima vode krivični postupci – potvrđeno je za Portal RTCG iz Ministarstva pravde.

Milan Vujotić uhapšen u Turskoj

Podgoričanin Milan Vujotić, koji je u bezbjednosnim službama označen kao visokopozicionirani član kavačkog klana uhapšen je u Turskoj, potvrđeno je Pobjedi.

Nezvanično je saopšteno da je Vujotić uhapšen po međunarodnoj potjernici i da se ispituje njegova povezanost sa grupom koja je u Istanbulu ubila Jovana Vukotića.

Crnogorske vlasti Vujotića traže zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, šverca droge i ubistva.

Ime Milana Vujotića pojavilo se na stupcima crne hronike 15. februara 2014. godine, kada je u podne u Bloku pet, u Podgorici, aktivirana eksplozivna naprava ispod njegovog blindiranog automobila, dok je bio u obližnjem lokalu sa porodicom. Iako je tada javnost prvi put čula za njega, u policijskim evidencijama Vujotić se dovodio u vezu sa grupama koje su se bavile švercom narkotika. Istog dana, nakon ovog događaja, Vujotić je napustio Crnu Goru.

Toga dana u kasnim večernjim časovima u podzemnoj garaži na Novom Beogradu ubijen je Goran Radoman (37) sa Cetinja. U trenutku kada je Radoman parkirao blindirani “BMW“ koji je vozio, ubica je sačekao da on izađe iz automobila i krene ka liftu, koji vodi do stana u potkrovlju u kojem je živio, i zapucao iz automatskog oružja. Radoman je bio prva žrtva obračuna između škaljarskog i kavačkog klana i jedan od odgovornih za nestanak 300 kilograma kokaina u Valensiji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.