Brnabić: U Srbiju stiglo više od 12.000 Rusa, 6.500 dobilo radne dozvole

Brnabić: U Srbiju stiglo više od 12.000 Rusa, 6.500 dobilo radne dozvole

Premijerka Srbije Ana Brnabić saopštila je da je od početka ruske invazije na Ukrajinu 24. februara, u Srbiju stiglo nešto više od 12.000 Rusa, od kojih je 6.500 dobilo radnu dozvolu i prijavilo se da radi u toj zemlji.

Brnabić je za Televiziju Pink rekla da je 3.500 državljana Rusije dobilo boravak u Srbiji “po osnovu spajanja s porodicom, a njih 1.800 je u procesu dobijanja radne dozvole”, prenosi Beta. 

Ona je navela da po pitanju dolazaka ruskih državljana koji napuštaju tu zemlju od invazije na Ukrajinu, Srbija “ostaje otvorena zemlja”. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.