Sekulić: Izborna reforma nije sprovedena najviše zbog DF-a

Sekulić: Izborna reforma nije sprovedena najviše zbog DF-a

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Sekulić kazao je za "Dan" da izborna reforma nije sprovedena zbog toga što to nije htjela parlamentarna većina od 30. okrobra, posebno Demokratski front (DF).

"Oni snose odgovornost zato što su bili na čelu radne grupe za izbornu reformu a nakon odlaska Strahinje Bulajića, ranijeg potpredsjednika Skupštine, nijesu odredili zamjenu " objašnjava naš sagovornik.

Sekulić je bio potpredsjednik Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu. Ističe da su podgrupe ovog skupštinskog tijela radile.

"Istina, smanjenim intenzitetom, ali bez predsjednika odbora bio je blokiran rad čitave radne grupe. Očito da DF-u odgovara ovakvo stanje jer sjutra kad izgube izbore mogu da kažu da zakoni nijesu bili dobri. Ne treba zaboraviti da nakon 31. jula Skupština Crne Gore nije produžila rad radne grupe, tako da ona sada ne postoji. Rok za završetak je bio 31. jul. Nakon toga, zbog svega što se dešavalo posljednjih dana redovnog zasjedanja, nije došlo do produžetka rada radne grupe. I na ovom primjeru pokazuje se politička nesposobnost većine od 30. avgusta da završi bilo koji ozbiljniji posao. Naravno, ostavljam mogućnost da je u pitanju ne samo ozbiljan nedostatak političkih kapaciteta, nego i namjerna destrukcija ", naveo je Sekulić.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.