"Evropa sad" o arbitraži povodom Svetog Stefana: Režimski vojnici obmanjuju javnost

Iz pokreta "Evropa sad" oglasili su se povodom slučaja Svetog Stefana, odnosno procesa pred Međunarodnim arbitražnim sudom u Londonu, navodeći kako se "režimski vojnici po komandi javljaju da obmanjuju javnost".

"Da objasnimo javnosti: Odluka Međunarodnog arbitražnog suda u Londonu ne odnosi se na bilo kakav finansijsko-odštetni zahtjev. Ta odluka tiče se zahtjeva kojim je država nastojala da obezbijedi otvaranje hotela u 2022. godini i time zaštiti svoj interes, koji je shodno potpisanom ugovoru, značio otvaranje Svetog Stefana za goste hotela. Ovom mjerom, Vlada je upravo željela da osigura ostanak tog investitora, koji je napustio Sveti Stefan onog trenutka kada je uvidio da je u Crnoj Gori došlo vrijeme da se posluje po tržišnim principima", istakli su oni.

Arbitražni sud tako je, kako navode, procijenio "da je neotvaranje hotela komercijalna odluka Adriatic Properties-a, za koju Adriatic Properties može da trpi isključivo komercijalne posljedice, čime je tribunal eksplicitno ostavio otvoren put državi da traži naknadu štete".

"Nismo ni očekivali da oni, koji su sopstvene interese i interese svojih omiljenih investitora uvijek stavljali ispred dobra zajednice, kažu istinu i saopšte činjenice. No, uskoro će i ovakvi pokušaji postati tužno podsjećanje na jedan autoritarni, ali ipak propali režim", zaključili su oni.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.