Abazović: Nema toga rješenja koje će nas staviti van vlast

Kaže da će voditi sektor bezbjednosti i vanjsku politiku

Abazović: Nema toga rješenja koje će nas staviti van vlast

U Crnoj Gori postoji malo političke konfuzije, ali mislim da nema rješenja koje nas ostavlja van vlasti, rekao je predsjednik Vlade u tehničkom mandatu i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović za Gardijan.

Abazović ne dovodi u pitanje da će URA i njeni partneri zadržati kontrolni udio u vladi.

"Zadržaćemo bezbjednosni sektor i spoljnu politiku, to je definitivno i to smo obećali našim partnerima u Stejt departmentu", kazao je.

On je ocijenio i da je njegova Vlada oborena političkim uticajem organizovanog kriminala nakon što je, kako kaže, ona zaustavila švercere kokaina i cigareta.

Govoreći o zaplijeni 1.4 tone kokaina skrivenog u pošiljci banana, Abazović ističe da je sav taj kokaine išao u zapadnu Evropu i dolazio je iz Ekvadora. 

Abazović u intervjuu za Gardijan ističe i kako smatra da predsjednik Milo Đukanović predstavlja sponu između organizovanog kriminala i crnogorske politike.

"On je problem. To je moje lično mišljenje jer je on duboko umiješan u korupciju" kazao je.

On je sebe okarakterisao kao političara koji je "rezveden od nacionalizma".

"Mislim da sam, kao i novi političari koji nemaju prtljag iz 90-ih, razveden od nacionalizma. Želim da promovišem pomirenje u svojoj zemlji, ali i u regionu, kako bismo mogli da idemo dalje", rekao je lider GP URA, uz poruku da je optimista u vezi sa Crnom Gorom.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.