Lavrov napao Zapad: Želite da uništite Rusiju, zvanična rusofobija bez presedana
Sergej Lavrov

Lavrov napao Zapad: Želite da uništite Rusiju, zvanična rusofobija bez presedana

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov napao je zapadne zemlje zbog rata u Ukrajini, rekavši Ujedinjenim nacijama da Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici žele da “unište“ njegovu zemlju. “Zvanična rusofobija na Zapadu je bez presedana. Razmjere su groteskne“, rekao je Lavrov u vatrenom govoru na Generalnoj skupštini UN.

“Oni se ne ustručavaju da objave namjeru da našoj zemlji nanesu ne samo vojni poraz, već i da unište i slome Rusiju“, poručio je Lavrov.

Nakon nekoliko dana kada su zapadni lideri osuđivali rusku invaziju na Ukrajinu, Lavrov je iskoristio zaokret Rusije na sjednici Generalne skupštine da uzvrati napadu Vašingtona na Moskvu.

SAD, kako je rekao, proširuju Monroovu doktrinu - svoju deklaraciju o Latinskoj Americi iz 19. vijeka kao svoju isključivu sferu uticaja - i “pokušavaju da čitav svijet pretvore u svoje dvorište“.

“Proglasivši sebe pobjednikom u Hladnom ratu, Vašington je sebe uzdigao skoro do Božjeg izaslanika na Zemlji, bez ikakvih obaveza osim svetog prava da djeluje nekažnjeno gdje god želi“, rekao je on. On je takođe branio referendume održane u petak u djelovima Ukrajine pod ruskom okupacijom, tvrdeći da je riječ o ljudima koji traže zemlju “na kojoj su njihovi preci živjeli stotinama godina”.

“Zapad je sada ljut na referendume“, rekao je Lavrov.

Američki predsjednik Džo Bajden i drugi zapadni lideri obećali su da nikada neće prihvatiti rezultate “lažnih“ referenduma, videći ih kao dio napora da se granice promijene silom.

Komentari

Komentara: (1)

Misell

26. 09. 2022 - 07:51

Uh je...., tip otkrio toplu vodu! Pa majmune, oni na tome rade de jure, vec hiljadu godina a defakto oni punih osamsto godina prilaze Sibiru i sad je finale. I sad kad su vam dosli na kucni prag, vi izasli i hteli bi da se branite, nema od toga nista, kuca se nikad ne brani ispred kuce, to je nemoguce . Mozete zrtvovati sto miliona "Rusa" i tako samo usporiti njihovu akciju, a onda onih 20-tak miliona sto ostane, gladovace kao i do sada, sve dok ovi definitivno ne preuzmu Sibir i mucenici se ne uposle. Prosetajte malo do mauzoleja na c.trgu i pomolite se svom crvenom silikonskom spasitelju!
Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.