Italijanski modni kreatori pozvali na glasanje protiv ekstremne desnice

Italijanski modni kreatori pozvali na glasanje protiv ekstremne desnice

Italijanski modni kreatori i influenseri na društvenim mrežama koriste Nedelju mode u Milanu da mobilišu italijansko javno mnjenje protiv ekstremne desnice uoči sjutrašnjih parlamentarnih izbora.

Ankete pokazuju da bi postfašistička partija „Italijanska braća“ (Fratelli d’Italia) Đorđe Meloni mogla da osvoji najviše glasova, iako se predviđa mali odziv birača.

Umjetnički direktor modne kuće Valentino Pjerpaolo Pičoli, Donatela Versaće i influenserka Kjara Feranji pozvali su putem društvenih mreža građane da sjutra izađu na glasanje.

„Idite na glasanje, izbori su veoma važni za našu zemlju! 25. septembra glasajte da zaštitite stečena prava, misleći na napredak i gledajući u budućnost“, pozvala je na Instagramu Donatela Versaće, koja učestvuju u Nedelji mode u Milanu.

Pičoli, koji se predstavlja kao „čovjek ljevice“, pozvao je mlade da glasaju.

„Veoma sam bijesan na pomisao da postoje ljudi, ljudska bića koja se plaše posledica ovih izbora. Nadam se da će svi mladi od 18 i više godina glasati 25. septembra, jer ne smijemo ni milimetar da odstupimo od naših stečenih prava“, rekao je Pičoli reagujuće na izjave Melonijeve.

Ona je u junu izjavila da se zalaže za heteroseksualne porodice i da je protiv lobiranja u korist zajednice LGBT.

Kjara Feranji je pozvala milione svojih pratilaca na Instagramu i Tiktoku da brane „pravo žena na abortus, pravo LGBT osoba da ne budu vređane i diskriminisane… i pravo da se dijete osjeća da pripada Italiji iako je dijete stranaca“.

Modne kuće koje predstavljaju svoje kreacije u Milanu navele su da su organizovale modne revije tako da bi učesnici i gledaoci mogli sjutra da se vrate svojim domovima za glasanje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.