Crnogorska zastava se zavijorila na najvišem vrhu Olimpa
Foto:Privatna arhiva/Pobjeda

Crnogorska zastava se zavijorila na najvišem vrhu Olimpa

Na najvišem vrhu Olimpa, Mitikasu, na visini od 2.918 metara, u četvrtak 22. septembra se zavijorila crnogorska zastava. Mjesto i visine koje su simbol Zevsa, korakom su osvojili crnogorski planinari u okviru ekspedicije „Olimp2022“.

Kako je za Pobjedu kazao Dragan Bulatović, predsjednik Planinarskog saveza Crne Gore, crnogorsku planinarsku ekspediciju „Olimp 2022“, organizovao je klub vojnih planinara Crne Gore „Kapetan“, povodom deset godina postojanja i uspješnog rada.

"Podršku u organizaciji kompletne misije, dao je i Planinarski savez Crme Gore. U ekspediciji je učestvovalo 49 planinara iz planinarskih klubova Berane, Cmiljača, Gorica, MAK, Kapetan, Očnjak, Subra i Visokogorci Crne Gore. Tokom ekspedicije, osvojena su tri vrha Olimpa – Skala, Skolio i Mitikas. Na najveći vrh Mitikas (2918),ispelo se 39 planinara. Inače klub vojnih planinara Kapetan osnovan je 2012. godine sa ciljem promovisanja planinarstva, planinarenja, svih sportova na planini, ljepota planina Crne Gore kao i zdravih stilova života u Vojsci Crne Gore. Sa druge strane i planinari Kapetana su promovisali glavne vrijednosti i glavne odgovornosti Vojske Crne Gore. U protekloj deceniji klub je ostvario zapažene rezultate i dao značajan doprinos razvoju i unapređenju našeg planinarstva", istakao je Dragan Bulatović, predsjednik Planinarskog saveza Crne Gore, piše Pobjeda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.