Mašković: Parlamentarci su ključni akteri u procesu evropskih i evroatlanstskih integracija

Mašković: Parlamentarci su ključni akteri u procesu evropskih i evroatlanstskih integracija

"Parlamentarci su ključni akteri u procesu evropskih i evroatlantskih integracija, posebno imajući u vidu obaveze koje proističu iz temeljnih prava. Stoga, kada su u pitanju strateški vanjskopolitički ciljevi, pozicija i opozicija treba da govore ujedinjenim glasom“, kazao je državni sekretar u Ministarstvu evropskih poslova Aleksandar Mašković na sastanku sa predsjednicom Odbora za evropske integracije u Parlamentu Gruzije, Makom Bočorišvili i šeficom Grupe prijateljstva za Crnu Goru i Gruziju Tamar Taliašvili.

Mašković je pozdravio činjenicu  da su na važnim rukovodećim pozicijama u Gruziji žene sa zavidnom profesionalnom karijerom.

Bočorišvili je poručila da je iskustvo Crne Gore za Gruziju dragocjeno, budući da je naša država u ovom procesu skoro pred vratima EU. Istakla je da je rat u Ukrajini pokazatelj da EU treba mnogo odlučnije i snažnije da djeluje kada su u pitanju zemlje Zapadnog Balkana i Ukrajina, Moldavija i Gruzija.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i u vezi sa aktuelnim dešavanjima na međunarodnoj sceni i eventualnim reperkusijama na proces proširenja EU.

Državni sekretar Mašković se, takođe, sastao i sa zamjenicom ministra za zaštitu životne sredine i poljoprivrede Nino Tandilašvili i njenim saradnicima, prvom zamjenicom ministra za interno raseljena lica sa okupiranih teritorija, rada i socijalnog staranja, Tamar Gabuniom i zamjenikom ministra ekonomije i održivog razvoja, Genadijem Arveladzeom sa kojima je razmijenio mišljenje po pitanju razvoja modela za unapređenje saradnje dvije države u više oblasti od zajedničkog interesa.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.