Glavanović: Riješiti problem kašnjenja plata pripravnicima, mladi ne smiju biti žrtve nesposobnosti ove vlasti

Glavanović: Riješiti problem kašnjenja plata pripravnicima, mladi ne smiju biti žrtve nesposobnosti ove vlasti

Iako nas vladajuća elita pokušava ubijediti u svoju sposobnost, o njoj najbolje govori to što, zahvaljujući neblagovremenoj reakciji nadležnih institucija, odsustva efikasnosti i nepripremljenosti, ugrožava interese i egzistenciju onih koji predstavljaju i sadašnjost, i budućnost ove države, a to su mladi ljudi, poručila je članica Glavnog odbora Savjeta mladih DPS Crne Gore i kandidatkinja sa liste "PRAVA STVAR, Koalicija Zajedno Bar" Aleksandra Glavanović.

Naime, pripravnicima, korisnicima Programa stručnog osposobljavanja, naknade kasne, a da, kako tvrdi, Vlada, niti resorno ministarstvo, nijesu ni pokušali da nađu mehanizam, niti djelotvorno rješenje za ovaj problem, čime su se oglušili o potrebe mladih, kojima je ovo jedini izvor prihoda.

"Postavlja se pitanje kakav odnos se pokazuje prema onima koji su odlučili da, umjesto pakovanja kofera, svoj profesionalni put i karijeru započnu u Crnoj Gori s plemenitim ciljem da svoja znanja implementiraju u svojoj državi i obezbijede joj dalji napredak na različitim poljima.

Stoga, cijeneći urgentnost ovog pitanja, apelujemo na Ministarstvo prosvjete da, imajući u vidu nastale probleme, nađe primjenjiv sistem isplate naknada pripravnicima, smatrajući nedopustivim ustaljeni manir zanemarivanja građana i njihovih interesa", zaključila je Glavanović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.