Predsjedništvo SD: Spremni smo za lokalne izbore, formiran centralni i operativni izborni štab

Predsjedništvo SD: Spremni smo za lokalne izbore, formiran centralni i operativni izborni štab

Socijaldemokrate su u potpunosti spremne za predstojeće lokalne izbore, i daće puni doprinos očekivanom dobrom rezultatu građanskih i evropskih snaga, koje će naše društvo vratiti sa stranputice kojom se već dvije godine zaputilo, zahvaljujući neodgovornoj Krivokapićevoj i Abazovićevoj Vladi, čija smo najglasnija opozicija bili, poručeno je sa sjednice Predsjedništva. Kako je navedeno, SD će na izbore izaći i samostalno - u Baru, i kao lider koalicije - u Plavu, ili pak kao dio širih koalicija, u zavisnosti od stanja i potreba u određenim opštinama.

"SD će izvjesno na lokalnim izborima zadržati ili povećati trenutni broj odbornika. No, to nije bio jedini motiv u pripremi izbora za 23. oktobar, već smo u svakom momentu imali u vidu širu sliku i potrebu da građanske političke snage vrate opštine i cijelu Crnu Goru na evropski i civilizacijski kolosjek. Zato smo, i tamo gdje idemo samostalno i tamo gdje nastupamo u koaliciji, bez izuzetka konstruktivan faktor, poručio je predsjednik SD dr Damir Šehović, dodavši: "Ovo nije vrijeme da progresivne snage odmjeravaju snage između sebe, već da ih sve skupa odmjere sa onima koji su dokazano, u prethodne dvije godine, zaslužne za politički, institucionalni, ekonomski i civilizacijski sunovrat, koji je i domaćoj i međunarodnoj javnosti više nego očigledan”, saopšteno je sa sastanka.

Predsjedništvo je konstatovalo da su u prethodne dvije godine Socijaldemokrate pokazale kapacitet za odgovorno djelovanje i iz opozicije, a ne samo iz vlasti, uz podsjećanje na činjenice da je SD imao više zakonskih predloga nego čitava 43. Vlada, zahvaljujući čemu su uostalom i povećane naknade korisnicima Programa stručnog osposobljavanja, najniže penzije, te studentski krediti i stipendije.

Predsjedništvo je formiralo Centralni izborni štab, na čijem čelu će biti predsjednik Šehović, kao i Operativni štan, čijim radom će rukovoditi generalni sekretar Miloš Čelanović. Oni su dali saglasnost opštinskim odborima za formalizaciju predloženih koalicionih aranžmana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.