Grabar-Kitarović: Putin bi radije umro nego priznao poraz

"Nije istina da sankcije nemaju efekta"

Grabar-Kitarović: Putin bi radije umro nego priznao poraz

Kolinda Grabar-Kitarović zna ponešto o Vladimiru Putinu kojeg je više puta susrela dok je bila hrvatska predsjednica, predstavlja je GZERO, pa je uživo na Global Stageu, održanom u sjedištu UN-a, prije par dana odgovorila na pitanje kako ona vidi budućnost ruskog rata u Ukrajini.

Grabar-Kitarović kaže da je malo vjerojatno da će Putin odustati od specijalne vojne operacije koju on vidi kao odgovor na poniženje koje im je priuštio Zapad tijekom hladnog rata.

Iako je rat oslabio rusko gospodarstvo i vojsku, bivša hrvatska predsjednica smatra da bi Putin radije umro nego priznao poraz

. “Nije istina da sankcije nemaju efekta, imaju. Ali Putin je osoba koja nikad ne bi priznala poraz. Radije bi umro”, rekla je.

Budući da Ukrajina takođe neće prepustiti ni pedalj suverenog teritorija, a Putin se neće povući Grabar-Kitarović vjeruje da će se borbe nastaviti.

“Najbolje čemu se možemo nadati sada je nekakvo primirje, no prekid vatre neće spriječiti Putina da pokuša ostvariti svoju krajnju ambiciju preuzimanja cijele Ukrajine, zaključila je Kolinda, prenosi Index.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.