Tužilaštvo ispituje je li iz trezora nestalo 5,7 kg dragog kamenja

Tužilaštvo ispituje je li iz trezora nestalo 5,7 kg dragog kamenja

Tužilaštvo je formiralo predmet povodom krivične prijave kojom je predstavljeno da je iz crnogorskih institucija nestalo 5,7 kilograma milionski vrijednog poludragog kamenja opala, i u saradnji sa Specijalnim policijskim odjeljenjem sprovodi prikupljanje dokaza i obavještenja. Tu informaciju su za Portal RTCG zvanično potvrdili u Specijalnom državnom tužilaštvu Crne Gore.

Crnogorske institucije su ranije najavljivale prodaju 28 kilograma poludragog kamenja, opala, čija je vrijednost procijenjena na oko dvije milijarde eura, a koji su u Budvi oduzeti 2012. godine od Roberta Fanjeka i Antonija Vernona Strelenskog.

Vlada ranijeg premijera Zdravka Krvokapića svojevremeno je donijela odluku o prodaji 28 kilograma poludragog kamenja koje je oduzeto u hotelu Belvi u Bečićima jer su, kako je obrazloženo, nelegalno unijeti u Crnu Goru. U međuvremenu, podnijeta je krivična prijava kojom je prikazano da je iz državnog trezora nestalo 5,7 kilograma opala.

Ovaj slučaj je i ranije bio u fokusu medija, a zasad nije poznato da li i aktuelna Vlada namjerava da proda ovo drago kamenje.

Iz Specijalnog tužilaštva potvrdili su da je predmet formiran.

"Nevladina organizacija Alternativa Crna Gora je u julu prošle godine podnijela krivičnu prijavu protiv M.D.,R,Ž.,M.S. i S.S.,iz koje proizilazi da je njen predmet krivično djelo zloupotreba službenog položaja, jer prijavljena lica 'pokušavaju da prodaju protivpravno stečenu imovinu u cilju sticanja lične imovinske koristi i prikrivanja krađe 5.7 kilograma opala", saopšteno je iz SDT-a.

Dodaju da je u toku izviđaj.

"I ovo tužilaštvo sa Specijalnim policijskim odjeljenjem prikuplja dokaze, obavještenja i podatke potrebne za donošenje odluke", naveli su u SDT-u.

Izvor: RTCG

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.