Usvojena žalba Zvicera: Injac povrijedila upravni postupak, poništeno rješenje o otkazu

Usvojena žalba Zvicera: Injac povrijedila upravni postupak, poništeno rješenje o otkazu

Bojan Zvicer, vodnik I klase u Vojsci Crne Gore 1. marta 2022. dobio je Rješenje o otkazu, koje mu je pripremila tadašnja ministarka odbrane Olivera Injac, prenosi Antena M.

U uručenom Rješenju o otkazu razlog ovakvog postupka, kako navodi Antena M,  Ministarstva opravdava se navodnim "bezbjednosnim smetnjama" koje proizvodi djelovanje Bojana Zvicera kao vodnika I klase u VCG.

U razgovoru za Antenu M, Zvicer je tada istakao da će pravnim putem potražiti pravdu. I zaista, svoj cilj je postigao.

Redakcija Antene M danas je imala uvid u Rješenje kojim se usvaja žalba Bojana Zvicera i poništava rješenje Ministarstva odbrane o otkazu od 23.02.2022, te se vraća prvostepenom organu na ponovni postupak i odlučivanje.

Kako se navodi u obrazloženju Rješenja, "Komisija za žalbe je utvrdila da prvostepeni organ u postupku donošenja pobijanog rješenja, nije postupio u skladu sa odredbom člana 115 Zakona o Vojci Crne Gore, kojom je propisano da prije donošenja odluke, odnosno rješenja o stanjima u okolnostima koje su od značaja za donošenje odluke, odnosno rješenja, kao i da nije postupio u skladu sa odredbama čl. 14 stav 2 i 111 Zakona o upravnom postupku, kojim je propisano da je prije donošenja rješenja javnopravniorgan dužan da obavijesti stranku o rezultatima ispitnog postupka, te stoga, Komisija cijeni da je prvostepeni organ počinio povrede pravila postupka".

Antena M

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.