U velikoj akciji turske policije uhapšeno 12 osoba

Turčin profesionalni ubica pucao u Vukotića? (VIDEO)

U akciji istanbulske policije uhvaćeni su osumnjičeni za ubistvo Jovana Vukotića, vođe crnogorske kriminalne organizacije poznate kao škaljarski klan, javlja agencija Anadolija.

U saopštenju turske policije navodi se kako je Vukotić, jedan od čelnika kriminalne organizacije “Škaljari“, prije tri godine uhvaćen u Turskoj, zatim predat Srbiji, gdje je ponovo pušten na slobodu.

Vukotić je ubijen je 8. septembra u Istanbulu.

Zabilježeno je da je Vukotić, koji je ilegalno ušao u Tursku, smrtno stradao u oružanom napadu dvojice napadača na motoru u istanbulskoj četvrti Šišli, dok su njegova supruga, dijete i vozač preživjeli napad.

Odjeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala i Obavještajni ogranak istanbulske policije pokrenuli su opsežnu istragu o ovom napadu.

Nakon sprovedene istrage utvrđeno je da je napad izveo Radoje Živković, inače jednog od šefova kriminalne organizacije “Kavač“, preko svojih veza u Turskoj.

Prema navodima tamošnjih medija zbog ubistva Vukotica uhapšeno je deset državljana Turske među kojima su i dvije žene, i dva crnogorska državljana, među kojima su Živković i Zdravko Perunović.

Tokom pretresa zaplijenjeno je 11 lažnih ličnih karata, šest lažnih pasoša i dva komada oružja, koje je korišćeno u zločinu, prenosi turski mediji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.