Zelenski: Štampano 300.000 poziva za mobilizaciju, spremaju se da u rat pošalju milion ljudi; Peskov: To je laž
Volodmir Zelenski

Zelenski: Štampano 300.000 poziva za mobilizaciju, spremaju se da u rat pošalju milion ljudi; Peskov: To je laž

Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski tvrdi da se rukovodstvo Rusije priprema da mobiliše do milion ljudi.

"Unaprijed je odštampano 300.000 poziva za mobilizaciju u Rusiji, ali se rusko rukovodstvo sprema da mobiliše do milion ljudi“, rekao je Zelenski u video obraćanju, prenosi Interfaks Ukrajina.

Zelenski je rekao da je u gradovima Rusije bilo protesta protiv mobilizacije i ocijenio da su Rusi "saučesnici u svim zločinima, ubistvima i mučenjima Ukrajinaca zato što su ćutali i ćute".

Prema njegovoj ocjeni, sada je vrijeme da se napravi izbor.

"Za muškarce u Rusiji ovo je izbor da umru ili žive, da budu osakaćeni ili da ostanu zdravi. Za žene u Rusiji izbor je da zauvijek izgube svoje muževe, sinove, unuke ili da pokušaju da ih zaštite od smrti, od rata, od jednog čovjeka“, rekao je Zelenski.

Pozvao je Ruse da protestuju, bježe ili da se predaju, dodajući da su im to opcije da prežive.

Portparol Kremlja Dmitri Peskov demantovao je juče navode pojedinih medija da je plan Moskve mobilizacija milion vojnika.

"To je laž", izjavio je Peskov za TAS S.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.