Vlada da ima 14 resora, bez turizma

Nacrt zakona o Vladi

Vlada da ima 14 resora, bez turizma

Vlada Crne Gore objavila je Nacrt zakona o Vladi po kojem bi centralni organ izvršne vlasti u narednom periodu trebao da ima 14 resora. Zakonom se uređuju se pitanja koja se odnose na sastav Vlade, njen mandat, organizaciju, način rada, odlučivanje i odnos sa drugim državnim organima.

U tekstu zakona su predviđeni i resori koji će činiti Vladu. 

To su: Ministarstvo pravde i ljudskih prava, Ministarstvo odbrane,Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo finansija, Ministarstvo vanjskih poslova, Ministarstvo javne uprave, Ministarstvo prosvjete i nauke, Ministarstvo ekonomije, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Ministarstvo prostornog planiranja i ekologije, Ministarstvo kulture i medija i Ministarstvo sporta i mladih.

"Predstavnici Vlade, po pozivu, mogu učestvovati u radu Skupštine i njenih radnih tijela kada se razmatra predlog zakona ili drugog akta koji je Skupštini predložio drugi ovlašćeni predlagač",piše u Nactu zakona.

Precizira se da premijer, odnosno član Vlade prisustvuju sjednici Skupštine na kojoj se predsjedniku Vlade, odnosno članu Vlade postavlja poslaničko pitanje.

"Predstavnici Vlade koji učestvuju u radu Skupštine i njenih radnih tijela dužni su da zastupaju stavove Vlade. Predstavnici Vlade mogu tražiti odlaganje razmatranja, odnosno donošenja zakona ili drugog akta, radi zauzimanja stava Vlade", navodi se u Nacrtu zakona.

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.