Njemačka državljanka na Orjenu slomila nogu uslijed pada

Uz pomoć GPS koordinata spasioci brzo pritekli u pomoć

Njemačka državljanka na Orjenu slomila nogu uslijed pada

Pripadnici Službe zaštite i spasavanja i Agencije za razvoj i zaštitu Orjena, danas popodne su, nakon upućenog apela za pomoć iz OKC-a, pronašli njemačke državljane u okolini Planinarskog doma na Subri. Tokom planinarenja njemačka državljanka je zadobila povrede.

„Poziv za pomoć stigao je iz OKC-a u 17:16 sati nakon čega smo se, četiri naša pripadnika i Saša Kulinović iz Agencije za razvoj i zaštitu Orjena, uputili ka Subri“, kazao je za RTHN šef smjene u Službi zaštite i spasavanja HN Vladimir Pejović.

Uz pomoć GPS koordinata smo ih, kako je istakao, brzo pronašli i odmah ukazali pomoć njemačkoj državljanki (58 god) koja je, prema prvim procjenama, slomila nogu uslijed pada.

„Bila je uplašena i u bolovima, u pratnji supruga koji je nepovrijeđen. Obavjestili smo hercegnovsku Jedinicu hitne medicinske pomoći koja je odmah uputila vozilo i ekipu i preuzela povrijeđenu čim smo je spustili do puta, odnosno dijela gdje može doći vozilo“, rekao je Pejović.

Još jednom upućuju apel, gostima i građanima, da ne kreću na planinarenje bez stručne vodičke službe.

vatrogascispasavajunasubri1696x712


Izvor: RTHN
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.