Kadirov: Putinov poziv na mobilizaciju doveo Kijev i NATO u bezizlaznu situaciju

Kadirov: Putinov poziv na mobilizaciju doveo Kijev i NATO u bezizlaznu situaciju

Lider Čečenije Ramzan Kadirov oglasio se na Telegramu, navodeći da potpuno podržava akcije koje je odlučio da preduzme ruski predsjednik Vladimir Putin.

"Današnji apel vrhovnog komandanta Vladimira Putina Rusima doveo je kijevsku elitu i cio NATO u bezizlaznu situaciju. Šef države pokrenuo je velike akcije za zaštitu integriteta Rusije. To su neophodne, važne i, između ostalog, preventivne mjere“, napisao je.

Dodao je da rat protiv Rusije traje godinama, iako je dosad bio skriven. Navodi da je NATO planirao da razmjesti projektile i postrojenja blizu ruske granice.

"Savez nije ni krio želju da uništi Rusiju“, istakao je Kadirov.

On navodi da Zapad zajednički pokušava poraziti Rusiju i to tako da šalje Ukrajini oružje i opremu.

"Scenario je bolno poznat čečenskom narodu. Na isti način je ovaj Zapad planirao da uništi Rusiju preko naše republike. Vladimir Putin nije slučajno u svom govoru podsjetio na događaje kada su te iste zemlje podsticale bande međunarodnih terorista na Kavkazu i unapređivali NATO infrastrukturu blizu naših granica. Nijesu uspjeli tada, a neće ni sada. Zato je vrlo važno da završimo započetu specijalnu operaciju u Donbasu, inače bi drski neprijatelj mogao da dođe u našu zemlju, u naše gradove i sela, u naše domove. Kao što kaže naš predsjednik Vladimir Putin – ‘Ako je borba neizbježna, morate prvi da udarite'“, poručio je.

Čečenski lider je naglasio da u potpunosti podržava odluku ruskog predsjednika o delimičnoj mobilizaciji rezervista.

"Mi smo u Čečenskoj Republici aktivno učestvovali u tom procesu od prvog dana, ali sada imamo i nalog šefa države i mi ćemo ga ispuniti 100 odsto“, zaključio je.

Izvor: N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.