Najavljeno Putinovo obraćanje odgođeno za sjutra
Vladimir Putin

Najavljeno Putinovo obraćanje odgođeno za sjutra

Obraćanje predsjednika Rusije Vladimira Putina, koje su pojedini državni mediji najavili za večeras, odgođeno je za sjutra.

Sergej Markov, ruski politikolog koji je bivši bliski savjetnik Vladimira Putina, koji je večeras kao voditelj jedne od emisija na ruskom Prvom kanalu najavljivao obraćanje, kasnije je napisao na Telegramu da je predsjednikovo nacionalno obraćanje odgođeno do sjutra.

Urednica ruskog državnog medija RT Margarita Simonjan, je na Telegramu jednostavno napisala "idi na spavanje".

RT i Prvi kanal uklonili su najave prenosa obraćanja ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Ranije su izvori RBC javili da će se Putin 20. septembra izjasniti o "referendumima" planiranim na okupiranim teritorijama Ukrajine. Takođe je saopšteno da će se obratiti i ministar odbrane Sergej Šojgu. Kremlj to nije zvanično potvrdio.

Ovo je prvi put da je obraćanje ruskog predsjednika od kada je na toj funkciji, najavljeno u državnim medijima, a potom odgođeno.

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev je izjavio ranije da bi pripajanje Luganska i Donjecka Rusiji učinilo njihove nove granice "bespovratnim" i omogućilo Moskvi da koristi "sva sredstva" da ih brani.

Ruska Državna Duma danas je odmah u drugom i trećem čitanju jednoglasno usvojila zakon kojim je uvela pojam "mobilizacaija", "vojno stanje" i "ratno vrijeme".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.