Rusija spremna da po hitnom postupku primi ukrajinske teritorije u svoj sastav: Spremaju se novi referendumi
Ilustracija

Rusija spremna da po hitnom postupku primi ukrajinske teritorije u svoj sastav: Spremaju se novi referendumi

Ruska Duma spremna je da hitno donese sve neophodne odluke u vezi sa prihvatanjem novih teritorija u sastav Ruske Federacije, u skladu sa rezultatima referenduma, izjavio je agenciji Tass predsjednik Kontrolnog komiteta parlamenta Oleg Morzov.

“Već imamo iskustvo sa priključenjem Krima Rusiji. Nakon objavljivanja zvaničnih rezultata referenduma procedura može da se završi za samo nekoliko sati. Ako građani to budu želeli, parlament će se sastati po hitnoj proceduri kako bi doneo relevantne odluke“, kazao je Morzov.

Prema njegovim rečima, to pitanje ne treba odlagati, “jer će potom uslediti neizbežne pravne, političke i vojne odluke u vezi sa zaštitom ruskih državljana koji žive na teritorijama koje su ušle u sastav Rusije“.

“Baš kao što će biti potrebno obnoviti teritorijalni integritet tih administrativno-teritorijalnih formacija“, naglasio je Morozov.

Ranije danas, iz samoproglašenih Donjecke i Luganske republike najavljeno je da će referendumi o pripajanju Rusiji biti održani od 23. do 27. septembra, a u istom terminu trebalo bi da bude održani i referendumi u regionima Herson i Zaporožje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.