Ubici novosadskog uličnog svirača 18 godina zatvora
Ilustracija

Ubici novosadskog uličnog svirača 18 godina zatvora

Dvadesetjednogodišnji Ž. R. iz Žablja prvostepeno je osuđen na 18 godina zatvora za teško ubistvo novosadskog uličnog svirača Kristijana Kostića zvanog Bleki 9. februara ove godine.

Presuda je izrečena u Višem sudu u Novom Sadu u odsustvu Ž. R, koji je na liječenju u Kliničkom centru Vojvodine zbog problema sa zubom. Njemu je ujedno produžen pritvor.

Sudija je, obrazlažući presudu, kao otežavajuće okolnosti navela da je utvrđeno da je okrivljeni urinirao po oštećenom nakon što ga je istukao, što je uticalo na odluku o strožijoj kazni.

Kao olakšavajuće okolnosti uzete su činjenice da Ž. R. nije prethodno osuđivan, te da je vrlo mlad, piše 021.rs.

Tužilaštvo i porodica ubijenog tražili su maksimalnu moguću kaznu za dvadesetjednogodišnjaka, odnosno 20 godina robije.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.