Krivokapić: Crna Gora se najviše voli u dijaspori
Ranko Krivokapić sa predstavnicima dijaspore u Njujorku

“Dobra mjera uspjeha naše države biće kad se dijaspora vrati u Crnu Goru“

Krivokapić: Crna Gora se najviše voli u dijaspori

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić susreo se prvog dana boravka u Njujorku sa predstavnicima devet udruženja dijaspore.

“Crna Gora se najviše voli u dijaspori, a vaša emocija je čista i daje nam snagu da idemo naprijed ka Evropskoj uniji i boljem životu naših građana“, kazao je šef crnogorske diplomatije Krivokapić.

U otvorenom razgovoru o položaju dijaspore Crne Gore, kao i o aktuelnoj političkoj situaciji, ministar Krivokapić je kazao da naša država treba da prođe put ozdravljenja, kako bi oni koji su otišli iz Crne Gore počeli da se vraćaju.

Dobra mjera uspjeha naše države biće kad se dijaspora vrati u Crnu Goru“, poručio je ministar Krivokapić.

Podsjetio je na činjenicu koju je utemeljio u javnom životu Crne Gore da su najveći neto priliv društvenog proizvoda Crne Gore doznake koje naši iseljenici šalju svojim porodicama i rođacima.

Nažalost, kako je rekao, njena privredna grana se još ne može mjeriti sa tim. Dodao je da je potrebno stvoriti pravnu državu, u koju će dijaspora, koja i sada najviše doprinosi, moći bezbjedno da investira i zapošljava, što će biti pravi pokazatelj patriotizma.

Šef crnogorske diplomatije je izrazio uvjerenje da će uprkos trenutnom posrtanju, Crna Gora nastaviti putovanje ka Evropskoj uniji, a članstvo u EU snažno doprinijeti poboljšanju života naših građana sistemom vrijednosti i zdrave ekonomije.

“ ve to može biti, samo ako se vrati državotvorna - evropska vlada kojoj naši partneri vjeruju i koja ih ne obmanjuje praveći od antievropskih snaga koalicione partnere. Neko je možda mogao prevariti neke crnogorske građane, ali ne može Brisel i Vašington“, kazao je ministar Krivokapić.

U nastavku posjete Njujorku, ministar Krivokapić učestvuje na 77. zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, predsjedava važnim sastancima Američko-jadranske povelje (A5) i Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), a imaće i više bilateralnih sastanaka sa kolegama partnerskih i savezničkih zemalja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.