Cijela Velika Britanija minutom ćutanja odala poštu kraljici Elizabeti
Foto: Reuters

Cijela Velika Britanija minutom ćutanja odala poštu kraljici Elizabeti

Cijela Velika Britanija je u nedelju uveče minutom ćutanja odala poštu kraljici Elizabeti Drugoj koja je preminula 8. septembra posle više od 70 godina vladavine.

Britanci su bili pozvani da obilježe svečani trenutak u svojim domovima, na svojim kućnim pragovima ili u svojim ulicama, ili na društvenim događima i bdenjima.

Minut ćutanja održan je uoči državne sahrane kraljice koji je preminula sa 96 godina.

Više od 2.000 gostiju, šefova država, vlada i kraljevskih porodica iz cijelog svijeta, pozvano je na sahranu, koja je će biti prva državna sahrana od smrti premijera Vinstona Čerčila 1965. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.