Rama pozvao Albance da ne prelaze Lamanš: Ulažite novac u seoski turizam
Edi Rama

Rama pozvao Albance da ne prelaze Lamanš: Ulažite novac u seoski turizam

Albanski premijer Edi Rama apelovao je na svoje sunarodnike da više ne prelaze Lamanš u čamcima, pošto ih se na sjeveru Francuske, prema pretpostavka, okupilo oko 2.000 spremnih da krenu na opasan put, objavo je britanski dnevnik "Telegraf".

Rama je mladim Albancima poručio da, umjesto što krijumčarima daju više hiljada funti da pređu Lamanš taj novac investiraju u seoski turizam čime bi mnogo više zaradili nego u Britaniji.

On je obećao da će vlasti osigurati finansijsku podršku za slične planove usljed zabrinutosti da sve veći mladih Albanaca pokušava da pređe Lamanš, prenopsi N1.

Zvaničnici pograničnih službi navode da Albanci sada čine do 60 odsto migranata pristiglih u Britaniju, što je stostruko više nego prošle godine.

Oko 2.000 Albanaca stiglo je na sjever Francuske gdje žive u improvizovanim kampovima ili u Dankerku i Kaleu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.