Martinović o šteti na turističkom voziću: U avgustu sam tražio da se obezbijedi prostor za parkiranje

Martinović o šteti na turističkom voziću: U avgustu sam tražio da se obezbijedi prostor za parkiranje

Na Ivanovim koritima sinoć je, usljed vremenskih neprilika, pričinjena materijalna šteta na turističkom voziću koji je u vlasništvu JP Nacionalni parkovi Crne Gore (NPCG), a isti je dat na korišćenje NP ‘Lovćen’. Direktor NP “Lovćen” Vladimir Martinović kazao je da je 15. avgusta tražio da u što kraćem roku obezbijede prostor za parkiranje turističkog vozića do iduće sezone.

“Imajući u vidu zainteresovanost a i utisak javnosti da NP ‘Lovćen’, a i ja kao direktor ove organizacione jedinice koja funkcioniše u okviru Javnog preduzeća, nismo preduzeli potrebne mjere i radnje da se isti sačuva od vremenskih neprilika koristim priliku da obavijestim zainteresovanu javnost da sam Zahtjevom br. 319 od dana 15.08.2022.god zatražio od službe za logistiku da u što kraćem roku obezbijede adekvatan prostor za garažiranje odnosno parkiranje ovog turističkog vozića do početka iduće ljetnje turističke sezone”, pojasnio je u saopštenju Martinović.

U pomenutom zahtjevu je, kako je istakao, detaljno obrazložio razloge “zašto je potrebno obezbijediti adekvatan prostor za parkiranje istog, a tu je, dodaje, prije svega naveo da “možemo očekivati pogoršanje vremenskih uslova na Lovćenu”.

“Takođe, smatram da je važno istaći, da sam svojim pretpostavljenim uputio urgenciju putem e-mail-a dana 05.09.2022. A u vezi gore navedenog Zahtjeva, iz razloga što mi na isti nije odgovoreno, a koliko sam primijetio tražene potrebe nisu ispunjene. U ovom e-mailu sam tražio i odgovor na moj Dopis direktoru br. 315 od dana 11.08.2022 u vezi turističkog vozića, takođe direktora sam ovom prilikom uputio na pogoršanje vremenskih uslova na Lovćenu do kraja tekućeg mjeseca.

Prema njegovim riječima, u skladu sa zakonskim propisima i Statutom JPNPCG, organizacione jedinice kao što je NP ‘Lovćen’, naglašava Martinović, ne raspolažu sopstvenim budžetom, te je iz tog razloga nemoguće da direktor NP ugovara i vrši plaćanje za potrebe koje Park ima.

“Od kako sam raspoređen na mjesto direktora NP ‘Lovćen’ prema imovini ovog parka se odnosim na domaćinski način jer je to imovina svih građana Crne Gore, pa je tako na kraju prošle ljetnje turističke sezone vozić uredno bio garažiran u objektu koji je ispunjavao uslove za skladištenje istog”, kazao je direktor NP “Lovćen”.

Najavio je da će preduzeti sve da se izvrši procjena štete i opravka.

“Još, na kraju, želim da obavijestim zainteresovanu javnost da ću preduzeti sve sto mogu, da stručna lica, u što kraćem roku , izvrše procjenu štete nastale na ovom turističkom voziću i da ću i ubuduće nastaviti da radim sve sto je u mojoj moći da se izvrši opravka na ovom vozilu kako bi isti bio stavljen u funkcionalnom stanju za sledeću sezonu”, zaključio je Martinović.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.