Darko Lalović napustio Istražni zatvor

Sud utvrdio da nema osnova da bivši policajac koji je obezbjeđivao Vesnu Medenicu ostane u pritvoru

Darko Lalović napustio Istražni zatvor

Bivši službenik Uprave policije Darko Lalović izašao je iz pritvora u kome se nalazio zbog sumnje Specijalnog tužilaštva da je dio kriminalne grupe Miloša Medenice koja se između ostalog bavila i švercom marihuane.

Ovo je za Pobjedu potvrdio advokat Bojan Korać pojašnjavajući da je Vrhovni sud ocojenio da nema opasnosti da će se Lalović dati u bjekstvo po kom osnovu je do sada boravio u spuškom Istražnom zatvoru.

Lalović je uhapšen sredinom decembra prošle godine zbog sumnji da je učesnik u organizaciji ranjavanja novinarke Olivere Lakić 8. maja 2018. godine

On ne tada uhapšen zajedno sa Nikšićaninom Branislavom Karadžićem, na osnovu transkripta razgovora prikupljenih sa aplikacije Skaj, koje su međunarodne partnerske službe dostavile Specijalnom državnom tužilaštvu.

Lalović je pred tužiteljkom Natašom Bošković negirao navode krivične prijave.

Nekoliko mjeseci kasnije, krajem aprila ove godine ime Lalovića se našlo i na krivičnoj prijavi protiv Miloša Medenice, sina bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice.

Lalović je osumnjičenda je učestvovao u švercu cigareta, kupovao velike količine kokaina a što su istražitelji zaključili iz transkripta Sky komunikacija.

Lalović je kao službenik Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata i godinama je bio zadužen za bezbjednost nekadašnje predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice.

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.