Sirijski državni mediji: Pet vojnika poginulo u izraelskom udaru na Damask

Sirijski državni mediji: Pet vojnika poginulo u izraelskom udaru na Damask

Pet sirijskih vojnika poginulo je noćas u izraelskim udarima kod Medjunarodnog aerodroma u Damasku, javila je sirijska državna agencija Sana.

Sana je navela i da je načinjena materijalna šteta, a pozvala se na vojni izvor.

Kako se navodi, projektili su došli sa sjeveroistočne strane Galilejskog jezera, ciljajući aerodrom i tačke južno od Damaska, oko 45 minuta poslije ponoći, po lokalnom vremenu.

Sirijska nevladina opservatorija za ljudska prava objavila je da su u udaru takodje stradala dva borca koje podržava Iran i najmanje pet sirijskih vojnika.

Prema toj organizaciji, Izrael je gadjao lokacije boraca koje podržava Teheran blizu aerodroma u Damasku i u njegovoj okolini.

Prošlog mjeseca u izraelskim udarima blizu Damaska i na jugu priobalne provincije Tartus ubijena su tri vojnika.

Izrael je pored toga dva puta u mjesec dana napao aerodrom u Alepu na sjeveru Sirije. U junu, poslije napada, aerodrom u Damasku nije radio dvije nedjelje.

Od početka gradjanskog rata u Siriji 2011, Izrael je sproveo stotine napada na tu zemlju ciljajući vladine snage i snage njenih saveznika Hezbolaha, koje podržava Iran.

Izrael retko potvrdjuje pojedinačne udare ali je ipak priznao da je sproveo stotine udara, navodeći da je to „neophodno da spriječi iranskog neprijatelja“ da ojača na izreaelskim granicama.

Izvor: Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.