Popović: Nova Vlada u ovom sazivu značila bi potpuni slom institucija i novo mrcvarenje građana
Andrija Popović, Foto: LPCG

Popović: Nova Vlada u ovom sazivu značila bi potpuni slom institucija i novo mrcvarenje građana

Bilo kakva nova vlada, u ovom sazivu parlamenta značila bi novo mrcvarenje građana i potpuni slom institucija, ocijenio je za portal Pobjeda lider Liberalne partije (LPCG) Andrija Popović.

Popović je sinoć zatvorio krug konsultacija koje je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović imao sa političkim partijama o eventualnom mandataru nove vlade. U izjavi za naš portal je kazao da je konstatovano da se država nalazi u najvećoj političkoj i socijalno-ekonomskoj krizi od obnove nezavisnosti 2006. godine.

"Konstatovano je da posljednje dvije godine tumaramo u mraku, prekinuvši u potpunosti pregovarački proces sa Evropskom unijom", istakao je Popović.

On je naglasio da se, u ovim okolnostima, Liberalna partija zalaže za vraćanje mandata građanima i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, skraćenjem mandata ili raspuštanjem Skupštine, što je ustavna nadležnost predsjednika Crne Gore.

"Bilo kakva nova Vlada, u ovom sazivu parlamenta bi značila novo mrcvarenje građana i potpuni slom institucija. Sada smo bez izvršne, sudske vlasti, a u toku je i proces razrješenja zakonodavne vlasti", zaključio je za naš portal Popović.

Podsjećamo, Đukanović je u prethodna dva dana obavio konsultacije sa predstavnicima više parlamentarnih stranaka. Dok su neke partije za vanredne izbore, druge smatraju da treba da bude predložen mandatar koji će sastaviti novu vladu.

Pozivu za konsultacije nijesu se odazvali funkcioneri Demokratskog fronta (DF), Demokratske Crne Gore, Građanskog pokreta URA i Socijalističke narodne partije (SNP).

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.