CPC: Masovna podrška, građani potpisima zahtijevaju da se crkve, manastiri i zemljište vrate u vlasništvo Crnoj Gori

CPC: Masovna podrška, građani potpisima zahtijevaju da se crkve, manastiri i zemljište vrate u vlasništvo Crnoj Gori

Povodom pokretanja kampanje Crnogorske pravoslavne crkve (CPC), a kojom građani svojim potpisima zahtijevaju da se crkve, manastiri, kulturna dobra i crkveno zemljište okupirani od strane Crkve Srbije, vrate u vlasništvo države Crne Gore, obavještavamo da je odziv građana masovan, kako na Cetinju, tako i kroz elektronsku peticiju, namijenjenu našim ljudima iz dijaspore, saopštili su iz CPC.

Građani su, kako su naveli, pokazali izrazito interesovanje i entuzijazam, te da poštovaci i vjernici CPC iz svih gradova Crne Gore dolaze na Cetinje da bi potpisali peticiju.

"Masovna je podrška ovoj inicijativi, koja treba da ispravi nepravdu učinjenu svima onima koji žele da krste svoju đecu, da se vjenčavaju i prisustvuju obredima u svojoj crkvi i sa svojim crnogorskim svještenstvom. Ovo se dodatno potvrđuje kroz sve učestalije zahtjeve Crnogoraca za prepis krštenica iz tzv. SPC u Crnogorsku Pravoslavnu Crkvu",poručili su iz CPC.

Oni su kazali da će zbog ogromnog interesovanja i upita proslijeđenih sekretarijatu CPC, od sjutra pultovi za potpisivanje peticije biti postavljeni i u drugim gradovima Crne Gore, o čemu će mediji i javnost biti blagovremeno informisani.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.