Bekam čekao više od 12 sati kako bi odao počasti preminuloj kraljici Elizabeti
Foto: Reuters

Bekam čekao više od 12 sati kako bi odao počasti preminuloj kraljici Elizabeti

Bivši kapiten engleske fudbalske reprezentacije Dejvid Bekam čekao je više od 12 sati kako bi odao počasti preminuloj kraljici Elizabeti Drugoj u Vestminsterskoj palati.

„Mislio sam da ako dođem u dva ujutru da će biti manja gužva, ali sam se prevario“, rekao je Bekam za ITV, i dodao: „Teško je za naciju, teško je za sve. Mislim da svi to osjećaju i naše misli su sa kraljevskom porodicom“.

Bekam je izjavio i da ga je svaki put kada je intonirana nacionalna himna pred utakmicu „preplavila emocija“.

„Najznačajniji trenutak za mene bio je kada dobio Orden Britanske imperije. Poveo sam sa sobom baku i dedu, oni su pravi rojalisti. Imao sam toliko sreće što sam mogao da doživim takve trenutke u svom životu, što sam mogao da priđem Njenom Veličanstvu“, dodao je Bekam.

Stotine hiljada Britanaca moći će do ponedeljka da se okupe kraj kovčega kraljice Elizabete Druge i tako odaju počast. Kraljica je umrla u četvrtak, 8. septembra u 96. godini, a na vlasti je provela više od 70 godina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.