Mugoša: Nakon izbora možemo da dobijemo stabilnu, funkcionalnu, istinsku proevropsku vladu
Sa sastanka

Mugoša: Nakon izbora možemo da dobijemo stabilnu, funkcionalnu, istinsku proevropsku vladu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović imao je konsultacije sa predstavnicima Socijaldemokrata.

Potpredsjednik Socijaldemokrata i poslanik ove partije u Skupštini Crne Gore Boris Mugoša je nakon završenih konsultacija sa  je kazao da su mjesecima unazad govorili da su Crnoj Gori neophodni vanredni parlamentari izbori.

"Ovoj političkoj agoniji, ja često kažem i nažalost političkom cirkusu treba doći kraj", ocijenio je Mugoša u izjavi za medije nakon konsultacija, prenosi Pobjeda.

Kazao je da se nalazimo u ozbiljnoj političkoj, institucionalnoj i socioekonomskoj krizi koja se može riješiti jedino vanrednim parlamentarnim izborima.

"Nakon izbora možemo da dobijemo stabilnu, funkcionalnu, istinsku proevropsku vladu koja će biti sposobna sa suštinski sprovede reforme na putu EU i da bude pouzdan partner svim vladama ostalih zemalja članica NATO-a",  istakao je Mugoša.

Smatra da je potpuno besmisleno praviti bilo kakve nove eksperimente, a vjeruje i da bi građani nakon „dvogodišnjeg iskustva gdje su potpuno ogoljene sve maske“ mnogo realnije i racionalnije donijeli izbor.

Na pitanje da li postoji mogućnost da Đukanović nekome da mandat iako mu ne donese 41 potpis Mugoša je kazao da je to nadležnost predsjednika, ali i istakao da u politici mora postojati neka linija političkog dostojanstva.

"Moraju postojati granice, ne možete da dozvolite baš sve u politici. Ne možete da glumite zajedništvo, ne možete da pravite skup nekompatibilnih činioca i programski i ideološki",  naveo je Mugoša.

Najveći problem u Crnoj Gori je, kako je rekao, taj što ne postoji politička stabilnost, bez koje ne možemo da napravimo nijedan suštinski iskorak.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.