Zaharova: Ako SAD dostave Ukrajini oružje dalekog dometa prelaze crvenu liniju i postaju direktni učesnici sukoba
Marija Zaharova

Zaharova: Ako SAD dostave Ukrajini oružje dalekog dometa prelaze crvenu liniju i postaju direktni učesnici sukoba

Rusko ministarstvo spoljnih poslova objavilo je u četvrtak da će SAD, ako odluči da dostavi Kijevu rakete dugog dometa, preći "crvenu liniju" i postati "učesnik sukoba".

Na brifingu, portparoka ministarstva Marija Zaharova je istakla je da Rusija "zadržava pravo odbrane svoje teritorije“.

Vašington je snabdio Ukrajinu sa naprednim raketama koje mogu da pogode ciljeve udaljene do 80 kilometara i do sada se suzdržavao da javno objavi da će poslati raktete sa dvostruko većim dometom.

Američki zvaničnici kažu da je Ukrajina obećala da neće koristiti američke rakete za napad na rusku teritoriju.

“Ako Vašington odluči da opremi Kijev projektilima dužeg dometa, tada će preći crvenu liniju i postati direktan učesnik sukoba“, rekla je Zaharova.

Ukrajina je tražila i dobila velike količine oružja od SAD i drugih zapadnih saveznika, kako bi se odbranila od ruskih snaga koje su poslate u Ukrajinu u februaru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.