Mikić: Nudili smo rješenja, nijesu bila prihvatljiva, sada očekujemo prijedloge drugih, a potom ćemo se izjasniti
Zoran Mikić, Foto: URA

Mikić: Nudili smo rješenja, nijesu bila prihvatljiva, sada očekujemo prijedloge drugih, a potom ćemo se izjasniti

”Devet poslanika URE, CIVIS-a i SNP-a je 19. avgusta nudilo rekonstrukciju Vlade, što su odbile kolege iz Demokratske Crne Gore, Prave Crne Gore i Ujedinjene Crne Gore. Rekli su da je logično da većina koja je srušila Vladu napravi novu, dok smo mi sada došli za sto da probamo da nađemo rješenje za političku krizu. Rečeno nam da je URA, CIVIS i SNP ne mogu da predlažu kandidate. Prešli smo i preko tog nedemokratskog pristupa. Prvi smo izašli sa konkretnim prijedlozima i iznijeli svoju poziciju. Rečeno nam je da ćemo se, ako se Abazović povuče, dogovoriti za pet minuta. Dritan se povukao, a dogovora još nema”, saopštio je danas izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić.

”Rečeno nam je potom da nam ne pripada predsjednik Skupštine. Smatrali smo da je logično da ako nemamo nijednu od najviše dvije fukcije, imamo veći broj ministarstava i neku formu kontrolnog paketa, ali i to je odbijeno. Tražili smo da nastavimo da vodimo borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i da u tom cilju pokrijemo pozicije u sektoru bezjednosti, ali i to je odbijeno. Tražili smo učešće predstavnika nacionalnih manjina i u novoj vladi i to je odbijeno od svih uz argumentaciju da su pojedini neprihvatljivi, a pojedine stranke nemaju poslanike i zato ne mogu. Nudili smo da potencijalni mandatar Lekić ima neku vrstu zlatnog glasa i odluči. I to je odbijeno. Zbog svega toga, ne vidimo svrhu da učestvujemo u daljim razgovorima”, istakao je Mikić.

On je kazao da su ponudili kolegama iz DF-a i Demokrata da im saopšte što je njihov dogovor i da oni ponude šta je to što bi pripalo URI po njihovom mišljenju.

”O toj njihovoj ponudi mi ćemo se izjasniti na našim stranačkim organima. Logično je da ako su Dritan i URA napravili ustupke i ako se svaki naš zahtjev osporava, da onda kolege postignu dogovor i oni naprave prijedlog kako vide strukturu dogovora. Međutim, ono što je važno zbog javnosti da kažem jeste da jedna stranka od početka minira dogovor i da do danas nijesu izašli ni sa jednim jedinim prijedlogom. Predlagali su čak kandidate iz drugih partija bez njihovog pristanka. Mi sada čekamo dogovor DF-a i Demokrata i naravno drugih kolega”.

Mikić je istakao da DF i Demokrate ne mogu da postignu dogovor između sebe, i da zbog toga krivicu svaljuju na URU.

”URA neće biti ničija moneta za potkusurivanje. Znate li zašto se svi kriju iza URE? Jer DF i Demokrate ne mogu da se dogovore između sebe i traže u drugima krivce. Neka nesposobnost ne kriju iza nas. Neka naprave ponudu, oni odrede što misle da nama pripada i neka nam dostave ponudu. U kratkom roku, naši organi će se izjasniti. Ako nijesu u stanju da se dogovore, neka to objasne crnogorskoj javnosti”, zaključio je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.