Demokrate: Činimo poslednji ustupak, odričemo se bezbjednosnog sektora
Demokrate Crne Gore

"Pojedine grupacije ucjenjuju nadajući se da do dogovora neće doći"

Demokrate: Činimo poslednji ustupak, odričemo se bezbjednosnog sektora

Jasno je da grupacijama koje imaju po devet poslanika, kao što su Demokrate, Nova i zajedno URA, SNP i Civis, pripada isti broj ministarskih mjesta, npr. po pet. Ovaj princip, sadržan je u Sporazumu kojeg su zaključili poslanici stare parlamentarne većine. Saglasno tom Sporazumu URA i SNP nemaju pravo na premijera i predsjednika Skupštine, tako da se ne mogu odreći onog što im ni po čemu ne pripada, poručeno je danas iz Demokratske Crne Gore.

"Čuli ste nevjerovatne zahtjeve da URA, SNP i CIVIS, kojima maksimalno može pripasti npr. 5 ministarskih mjesta traže 12 ministara, odnosno više ministara nego što imaju poslanika i apsolutnu vlast sa 10% podrške u biračkom tijelu. Umislili da su na izborima osvojili 51% glasova", poručili su iz Demokrata.

Dodaju da se ovo zove ucjena.

" A, zašto ucjenjuju? Pa da se ne bi dogovorili. To je jedini cilj ove grupacije. Onaj koji pristaje na ucjene neka pokloni URA-i onoliko ministara koliko želi pokloniti. To je stvar tog političkog subjekta", ističu iz Demokrata.

Spremni su kako poručuju na zajednička odricanja u korist parlamentarnih manjinskih partija.

"I na kraju, pored odricanja od funkcije premijera i funkcije predsjednika Skupštine i drugih ustupaka, činimo naš posljednji ustupak: odričemo se bezbjednosnog sektora u 44. Vladi Crne Gore, za kojeg drugi učesnici tvrde da je isti najznačajniji dio Vlade, a sve sa ciljem da pregovori, a ne ucjene, uspiju", zaključili su iz Demokratske Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.