Dončić posle kraha: Iznevjerio sam svoju zemlju
Luka Dončić

Dončić posle kraha: Iznevjerio sam svoju zemlju

Košarkaška reprezentacija Slovenije neće odbraniti naslov prvaka Evrope jer je u četvrtfinalu Evrobasketa eliminisana u meču sa velikim autsajderom Poljskom. Posle šokantnog poraza odgovornost za veliki poraz preuzeo je najbolji igrač tima Luka Dončić.

Dončić je bio blizu tripl-dabla, ali ova njegova partija neće ostati upamćena po dobrom. Zabilježio je as Dalas Meveriksa 14 poena (5/15 iz igre, 1/4 slobodna bacanja), 11 skokova, 7 asistencija, ali i 5 ličnih grešaka i 6 izgubljenih lopti za 34 minuta na parketu. Na tri minuta prije kraja morao je da napusti parket posle pete lične greške.

“Prije svega, čestitke Poljskoj. Odigrali su nevjerovatan meč, od prvog do posljednjeg trenutka. Ovo je veliki uspjeh za njih. Naša ekipa nije ušla u utakmicu onako kako smo željeli. Energija nije bila kao na prethodnim duelima. Vratili smo se, ali je Poljska nastavila da se bori. Ne mislim da smo ih potcijenili. Bilo je mnogih sjajnih utakmica na ovom šampionatu. “, izjavio je posle utakmice 23-godišnji Luka Dončić.

Dončić je u prvom poluvremenu osjetio bol i nekoliko navrata moglo je da se vidi kako igra kroz bolove i hramlje. Posljednji je izašao na zagrijevanje pred start treće četvrtine od svih slovenačkih igrača.

“Nisam bio na 100%. Dobio sam injekciju u trećoj četvrtini. Nosio sam se sa mnogim stvarima na ovom turniru, ali to nije opravdanje. Igrao sam užasno. Iznevjerio sam svoj tim. Iznevjerio sam čitavu svoju zemlju. Odgovornost je na meni. Uvjek ću predstavljati svoju zemlju, ako budem zdrav. Uvjek ću igrati za reprezentaciju“, kazao je Ljubljančanin.

Protivnik Poljacima u polufinalu biće Francuska, a drugi polufinalni par čine domaćin Njemačka i podmlađena Španija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.