Odbijena žalba organizatora Europrajda, Miletić: Idemo na Upravni sud

Odbijena žalba organizatora Europrajda, Miletić: Idemo na Upravni sud

Policija je odbila žalbu koju su organizatori Europrajda u Beogradu u utorak podnijeli povodom zabrane predložene rute za šetnju u okviru Europrajda koja je planirana za subotu, 17. septembar.

"Nismo iznenađeni ovakvom odlukom policije, ali ovo je samo još jedan razlog u nizu zbog kog kažem da ćemo u subotu, 17. septembra u 17 sati šetati za svoja osnovna ljudska prava. Šetaćemo za ljubav, slobodu i solidarnost. Sljedeći korak koji nas očekuje jeste da ćemo se na ovu odluku policije žaliti Upravnom sudu, koji ima zakonsku obavezu da odluči o našoj žalbi prije održavanja šetnje“, rekao je koordinator Europrajda Goran Miletić.

Miletić je podsjetio i da već postoje četiri presude Ustavnog suda Srbije koje jasno kažu da je zabrana Prajda protivustavna.

"Takođe, slična je i praksa Evropskog suda za ljudska prava koja nalaže da država nema pravo da Prajd zabrani iz bezbjednosnih razloga, već je dužna da obezbijedi dovoljan broj policajaca i okupljenima garantuje bezbjednost. Zbog svega ovoga i kratkih rokova, očekujemo da Upravni sud donese odluku u roku od 24 sata od prijema naše tužbe“, naglašava Miletić.

Izvor: N1

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.