Queer Montenegro ponudio Ani Brnabić da partnerstvo sklopi u Crnoj Gori

Queer Montenegro ponudio Ani Brnabić da partnerstvo sklopi u Crnoj Gori

Crnogorska LGBT asocijacija "Queer Montenegro" pozvala je danas predsednici Vlade Srbije Anu Brnabić da u Crnoj Gori sklopi partnerstvo sa svojom partnerkom, pošto je izjavila da je i ona diskriminisana i da nije privilegovana.

"Pozivamo Anu Brnabić da sklopi partnerstvo sa svojom partnerkom u Crnoj Gori, kao što to rade mnogi državljani Srbije i da nakon toga one svoja prava zatraže pred sudovima u Srbiji, koja je kao članica Savjeta Evrope u obavezi da obezbijedi poštovanje prava istopolnim parovima", napisala je ta asocijacija na Tviteru.

Oni su istakli da je premijerka u utorak, nakon što je njena vlada zabranila održavanje Evroprajda, izjavila da je i sama diskriminisana i da nije privilegovana, pa su je "podsjetili da može aktivistički djelovati i zatražiti ostvarivanje svojih prava kroz pravosudni sistem".

'Queer Montenegro' pruža besplatnu pomoć i podršku svim parovima istog pola prilikom sklapanja partnerstva, kao i ostvarivanja svih povezanih prava po tom osnovu, te je ovaj servis, koji nudimo Ani Brnabić, dostupan i stranim državljanima/kama", navodi se u objavi.


Izvor: Beta
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.