Majke Srebrenice Milanoviću: Niste više dobrodošli

Majke Srebrenice Milanoviću: Niste više dobrodošli

Iz Udruženja žrtava i svedoka genocida i Pokreta „Majke enklava Srebrenica i Žepa“ upućeno je pismo predsjendiku Hrvatske Zoranu Milanoviću u kojem mu se jasno poručuju da više nije dobrodošao u Srebrenicu.

„Gospodine Milanoviću, bili ste u šoku, kada ste 2012. došli u Srebrenicu na komemoraciju i dženazu žrtvama genocida, niste mogli sebi objasniti da se desio genocid na kraju 21. vijeka, niste mogli vjerovati da je to mogao ljudski um počiniti, ali ste vidjeli da jeste.

Žalosno je da nakon svega, danas, vrijeđate žrtve genocida i majke Srebrenice a ko nema poštovanje prema tuđoj majci, nema ni prema vlastitoj.

Poruke koje sada šaljete u 21. vijeku, kada je sva civilizacija osudila genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici, govori da ste nacionalista i jedan nedorastao političar u današnjoj Evropi.

Majke Srebrenice su obišle sva stratišta u Republici Hrvatskoj od Vukovara do Pakraca i saosjećaju sa žrtvama agresije na Republiku Hrvatsku.

Želimo da Vam poručimo da Vi, više niste dobro došli u Srebrenicu“, stoji u pismu.

Izvor: Autonomija

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.