Bečić: Prihvatićemo svakog kandidata koji nije sarađivao sa DPS-om
Aleksa Bečić

”Dolazim s nadom da se možemo dogovoriti”

Bečić: Prihvatićemo svakog kandidata koji nije sarađivao sa DPS-om

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić poručio je da će ta partija prihvatiti bilo koju stranačku ili nestranačku kandidatkinju ili kandidata za mandatara, koji ne dolazi iz stranaka ili iz reda pojedinaca koje su imale saradnju sa DPS u smislu izbora 43. Vlade Crne Gore.

Uoči sastanka lidera partija većine od avgusta 2020. Bečić je kazao kako na sastanak dolazi na sastanak u dobroj vjeri da se mogu i moraju dogovoriti.

“S tim u vezi, Demokrate su već učinile ustupak: odrekli smo se najviših državnih funkcija radi lakšeg dogovora partija”, naveo je Bečić i izjavi za medije.

U pregovaračkom procesu, kaže Bečić, Demokrate su javno i decidno saopštili da su im prihvatljive kandidatkinje poput Jelene Borovinić Bojović, Vanje Ćalović, Branke Bošnjak…

”Bez obzira na tu činjenicu, a cijeneći gest DF-a o odricanju od kandidature za mandatara za sastav 44. Vlade Crne Gore, Demokrate danas čine dodatan ustupak: Prihvatićemo bilo koju stranačku ili nestranačku kandidatkinju ili kandidata koji ne dolazi iz stranaka ili iz reda pojedinaca koje su imale saradnju sa DPS u smislu izbora 43. Vlade Crne Gore, a koji su prihvatljivi liderima, učesnicima današnjeg sastanka. Nikada nijesmo, niti ćemo ikada biti prepreka bilo kom dogovoru, osim dogovora koji vodi ka formiranju Vlade sa DPS”, zaključio je Bečić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.