Organizator Europrajda: Nećemo odustati od šetnje, bez obzira na sve

Organizator Europrajda: Nećemo odustati od šetnje, bez obzira na sve

Jedan od organizatora beogradskog Europrajda Goran Miletić izjavio je danas da se neće odustati od Parade ponosa zakazane za 17. septembar, uprkos zabrani Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Mi smo danas u 14:15 sati dobili obavještenje od MUP-a da se ne dozvoljava šetnja i u rješenju je navedeno da je razlog zabrane bezbjednost. To je sve što znamo trenutno. Naš pravni tim je već počeo da sprema žalbu policiji. U pitanju je ona prva žalba koja se podnosi u roku od 24 sata“, rekao je Miletić.

Dodao je da organizatori ne odustaju od šetnje „bez obzira na sve“.

"Šetnja mora da se desi i ne postoji nijedan razlog za zabranu. Zabranjena je zapravo ruta kojom smo planirali šetnju, a ne sama šetnja“, objasnio je on

Izvor: Agencije

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.