Portugalac osumnjičen da je pokušao finansijsku prevaru na štetu Opštine Pljevlja
Ilustracija

Portugalac osumnjičen da je pokušao finansijsku prevaru na štetu Opštine Pljevlja

Policija je rasvijetlila i krivično djelo prevara u pokušaju učinjeno na štetu Opštine Pljevlja.

“Nepoznati učinilac je lažnim prikazivanjem činjenica, u namjeri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist, lažno se predstavljajući kao predsjednik Opštine Pljevlja 19. aprila 2022. godine, pokušao da dovede i održava u zabludi službenike Sekretarijata za finansije Opštine Pljevlja kojima je putem mejla dostavio instrukcije za plaćanje nepostojećih obaveza u iznosu 38.453 eura“, navode iz UP.

Pripadnici policije su putem međunarodne policijske saradnje sa EUROPOL-om identifikovali izvršioca ovog djela i došli do saznanja da je riječ o licu V.J.M.F. (24) iz Portugala, te je protiv nje podnijeta krivična prijava.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.