Pripadnici Škaljarskog klana u
Milo Božović

Pripadnici Škaljarskog klana u "Sky" aplikaciji otkrivaju veze sa predsjednikom Opštine Budva: Milo radi robu, težak je milione...

Prema tvrdnjama Škaljaraca, kao član Odbora za bezbjednost, Milo Božović je trebalo da utiče na smjene Milivoja Katnića, Saše Čađenovića i Zorana Lazovića, piše M portal.

Famozna „SKY ECC“ aplikacija ugašena je u martu 2021. godine, nakon što je FBI pokrenuo istragu i zatvorio kanadsku kompaniju koja je proizvodila aplikaciju i modifikovala telefone u kriptovane. Gašenje kompanije i podizanje optužnica protiv njenih rukovodilaca uslijedilo je nakon što je Europol nešto ranije razbio algoritme aplikacije, uspio da dođe do njenog sadržaja i na osnovu toga, u saradnji sa službama bezbjednosti širom svijeta, obavi stotine hapšenja i zaplijeni tone droge i oružja. Istražitelji su još od 2018. godine pokušavali da nadziru i provale „SKY ECC“, ali im je to pošlo za rukom tek par godina kasnije, piše Mportal.

"SKY ECC“ šifru 25827E tokom godina koristilo je nekoliko pripadnika organizovane kriminalne grupe Škaljari, a jedan od njih je bio i nedavno ubijeni vođa Škaljaraca Jovan Vukotić. Pred kraj rada „SKY ECC“ aplikacije, krajem februara 2021. godine, tu šifru u aplikaciji koristi Zoran Mrvaljević, koji se u tom trenutku nalazi u spuškom zatvoru. On je krajem septembra 2020. godine izručen Crnoj Gori iz Srbije, gdje je uhapšen dva mjeseca ranije, 17. jula, po potjernici koju je za njim raspisala kancelarija Interpola u Podgorici. Mrvaljevića Tužilaštvo sumnjiči da je oformio četvoročlanu kriminalnu grupu koja je planirala izvršenje više teških krivičnih djela, a njeni članovi su Krsto Vujić, Slobodan Vico i Jovan Rizić, dok je Milan Kankaraš u ovom predmetu dobio status svjedoka saradnika.

Mrvaljevića, pored stvaranja kriminalne organizacije terete i za ubistvo putem podstrekivanja Nemanje Zurovca i šverc droge. Službe bezbjednosti i Tužilaštvo Mrvaljevića i ostale povezuju sa Škaljarskim klanom.

26. februara 2021. godine, Mrvaljević (šifra 25827E) u „SKY ECC“ aplikaciji razgovara sa Milijem Bajramovićem (šifra MRSJZ4), koji se nalazi u bjekstvu nakon što je, prema optužnici koju je protiv njega podiglo Tužilaštvo, bio direktni izvršilac ubistva Šćepana Roganovića, u februaru 2020. godine u Herceg Novom. Bajramović, Krsto Vujić, Igor Glavaš, Miloš Komar i Dino Ibrahimović, svi osumnjičeni za ubistvo Roganovića, u evidencijama službi bezbjednosti vode se kao pripadnici Škaljarskog klana.

Mrvaljević, iz istražnog zatvora u Spužu, informiše Bajramovića na koji način će promjena vlasti u Crnoj Gori uticati na njihov položaj, te da se u tome oslanja na pomoć koju bi im pružio Milo Božović, danas predsjednik Opštine Budva, a u tom periodu poslanik Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore. On informiše svog sagovornika da se Božović vodi kao „Škaljarac“, zajedno sa bokserom Nikolom Sjekloćom, te da se bavi međunarodnim švercom narkotika. Službe bezbjednosti koje su analizirale materijal sa „SKY ECC“ aplikacije i upoređivale podatke sa ostalim raspoloživim informacijama, u svojim zaključcima navode je Božović uključen u međunarodni šverc kokaina pomorskim putevima.

Mrvaljević takođe navodi da su Božovića „stavili u bezbjednost“ (misli se na skupštinski Odbor za bezbjednost, čiji je član Božović bio do napuštanja poslaničke funkcije), kao i da je predsjednik Opštine Budva koristio kriptovani telefon, preko kojeg je komunicirao sa Mrvaljevićem. On objašnjava i ko su Božovićevi prijatelji i navodi sada pokojnog Vladu Popovića – Popa i Vojislava (Vojkana) Kostića, obojica pripadnici Škaljarskog klana iz Beograda. Popović je bio blizak saradnik Luke Bojovića i Filipa Koraća, a ubijen je 2018. godine. Mrvaljević tvrdi da ga je Božović posjećivao 2017. godine, kada je Mrvaljević bio ranjen, te da mu je Božović nudio da „pošalje pucača“. Analitičari službi bezbjednosti u ovom dijelu komunikacije navode da je nejasno da li je Božović Mrvaljeviću nudio „pucača“ u kontekstu osvete za ranjavanje ili kao fizičko obezbjeđenje tokom opravka. 

Prema „SKY ECC“ prepisci, Mrvaljević tvrdi da je Milo Božović dio šire grupe koja treba da ukloni Milivoja Katnića, Sašu Čađenovića i Zorana Lazovića sa pozicija koje su u tom trenutku pokrivali u SDT-u, odnosno Upravi policije. U nastavku komunikacije, Mrvaljević i Bajramović zajednički konstatuju da je uklanjanje ove trojice funkcionera neophodno kako bi Škaljarski klan mogao da ostvari svoje planove.

1663049609prepiskasky1234

Foto: M Portal

1663049613prepiskaskz123

Foto: M Portal

26. februar 2021. godine

00:01 Mrvaljević (25827E): Imamo potporu sad u demokratski front

Milo Božović prejak je i stavili ga u bezbjednost

Pa skupštinu

Biće 4-5 čojek u državu

00:02 Bajramović (MRSJZ4): Evo vidjećemo oće li nam ko pomoć brate

00:02 Mrvaljević (25827E): A sa njim sam bio na kriptu vani

Tu mi moramo da grmimo i spojimo se i gledamo vezu

00:03 Bajramović (MRSJZ4): Pa gledaj ti brate to nekako, ne znam... valjda idući mjesec usvoje ovaj novi zakon o tužilaštvu, mislim da će ti tada ukinut pritvor

00:04 Mrvaljević (25827E): Milo je došao kad sam ranjen prvi put pitao da pošalje pucača

Brate ja se samo nadam u njega i da sudiju on nađe

00:04 Bajramović (MRSJZ4): Svašta

00:04 Mrvaljević (25827E): On je u odbor za skidanje Lazovića Katnića

00:05 Bajramović (MRSJZ4): Njih ce skinut to sigurno nego bitno je sve da ih maknu

Džabe skidaju Katnića ako ostave sve ostale specijalne tužioce

Čađenović je go*no koliko i Katnić

00:05 Mrvaljević (25827E): Svi moraju ići. Čađenović je marioneta bukvalno

00:06 Bajramović (MRSJZ4): Moraju sve mać brate

E tek onda je nešto dobro

00:06 Mrvaljević (25827E): Čim se formira sve angažujemo Mila a može baš baš mnogo

00:07 Bajramović (MRSJZ4): Vidio sam kad se birala vlada, bio je našmrkan u Skupštinu

Pa su mu rekli da sjedne

Da se ne blamira vjerovatno

00:12 Mrvaljević (25827E): On je krstio sina Bobanu bratu mi iz Budve. Milo radi robu brodove ima 15 godina. Težak je milione i milione od zgrada lokala restorana jahte po Budvi. Sve kupio. Onaj Vlada Pop mu je pobratim bio. A onaj Vojkan Kostić najbolji drug. Milo se vodi kao škaljarac i on i Sjekloća. Tako da nam je on u novu vlast bingo

Zna ga Dide zajedno smo išli kod njega

00:12 Bajramović (MRSJZ4): Ma znam ja ko je on i znam da ima moći sad dosta ali nisam znao baš toliko

Odlično brate odlicno baš

00:13 Mrvaljević (25827E): On će nać vezu za sudstvo to sam ubjeđen vrlo rado će pomoć

00:14 Mrvaljević (25827E): Ovi iz budve i Miloš imaju vezu jaku baš jaku

Bas druguju

00:15 Mrvaljević (25827E): Brate svi ćemo gurat za sudstvo jer i serdar će iste te ljude kontaktirat. Drugovi su mu Imaćemo jaku vezu sigurno

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.