Konatar: Do dogovora nije došlo jer Demokrate žele da uđu u koaliciju sa DPS-om
Miloš Konatar, URA

”Ne odgovaraju im ni Mandić ni Abazović”

Konatar: Do dogovora nije došlo jer Demokrate žele da uđu u koaliciju sa DPS-om

Šef poslaničkog kluba koalicije “Crno na bijelo” Miloš Konatar konstatovao je da se “stara većina”, ni nakon današnjeg susreta, nije približila dogovoru.

“Apsolutno sam sad siguran da to nismo uradili zato što političke partije i pojedinci koji su srušili vladu sa DPS-om prave odstupnicu da taj dogovor koji je postignut sa DPS uđe u drugu fazu”, saopštio je Konatar novinarima nakon sastanka.

Rekao je da ni u jednom trenutku nijesu bili ultimativni, već da su transparentno ušli u pregovore.

“Prva tačka je intenziviranje borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i smatramo da je Dritan Abazović prava osoba za taj posao”, rekao je Konatar.

On je saopštio da su predstavnici Demokrata konstatovali da ni Abazović, ni lider DF-a Andrija Mandić ne ispunjavaju njihov osnovni uslov da neko od njih dvojice bude premijer.

“A to je da nijesu žene. Takav stav Demokrata da apriori neko mora biti muškarac ili žena, biti onoliko ili ovoliko star je razlog da se ne postigne dogovor”, istakao je Konatar.

Rekao je i da Lekić nije žena, pa ne ispunjava uslove Demokrata.

“Ja to tumačim kao način da ovaj dogovor propadne i da se do kraja ispoštuje dogovor sa DPS-om”, ocijenio je Konatar.

Kada je pala Vlada, podsjetio je, nudili su rekonstrukciju da mandat ne bi došao u ruke predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Rekao je i da su na pauzu pošli nakon što su Demokrate predložile kandidate. DF je, dodao je, tražio pauzu jer su smatrali da ne može neko drugi da predlaže kandidate iz njihove partije.

Nakon pauze podsjetio je da je Mandić je povukao kandidaturu, te da je ostao samo njihov kandidat, nakon čega su poručili da su spremni da preuzmu odgovornost i da Abazović obavlja funkciju premijera.

Rekao je i da nijesu ultimativno odbili mogućnost da Miodrag Lekić bude novi premijer, već da o svakom kandidatu mogu razgovarati.

“Međutim nijedan kandidat ne ispunjava uslove Demokrata – nijesu žene”, ponovio je Konatar.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.