Kurti: Kosovo je najdemokratskija država na Zapadnom Balkanu
Aljbin Kurti

Kurti: Kosovo je najdemokratskija država na Zapadnom Balkanu

Premijer Kosova Aljbin Kurti ocijenio je u razgovoru sa bivšim šefom Međunarone civilne kancelarije Piterom Fejtom da je Kosovo "najdemokratskija zemlja na Zapadnom Balkanu", prenijela je prištinska Koha.

Okupili smo se da proslavimo 10. godišnjicu od kada je Kosovo postalo suvereno i potpuno nezavisno, rekao je Kurti i naveo da je Kosovo “sada najdemokratskija država na Zapadnom Balkanu“.

Ocijenio je da je napredak u vladavini prava u skladu sa ekonomskim napretkom i naglasio da je Kosovo “pouzdan partner u međunarodnoj areni“.

Fejt je procijenio da će Kurti mudrim vođstvom omogućiti zaštitu interesa Kosova.

Prema riječima Fejta, u Briselu nisu bili mnogo zainteresovani za njegovu ulogu, ali je odlučio da primijeni dugačku listu Ahtisarijevog plana, prenoseći ovlašćenja i odgovornost na kosovske institucije, uz veliki protivljenje Srbije “od početka“.

Predstavnici međunarodne grupe su tokom ljeta 2012. godine razmatrali okončanje nadgledane nezavisnosti.

“Kada je došlo vrijeme da se to završi u septembru 2012. godine, otišli ​​smo sa žaljenjem zbog prijateljstva koje smo imali sa građanima Kosova. Otišli smo i za sobom nismo ostavili nikakav trag“, zaključio je Fejt, izvestio je portal Kosovo onlajn.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.